TRAUMA SCHOONMAAK NUFRIS

Nufris is een van de toonaangevende experts in het schoonmaken van trauma-plaatsen in Nederland. We worden ingezet om plaatsen die zijn getroffen door traumatische incidenten, zo veilig en zorgvuldig mogelijk schoon te maken. Je kunt hierbij denken aan een woning waar zich een zelfdoding heeft plaatsgevonden, maar ook een onopgemerkte overlijden thuis. Onze gespecialiseerde biohazard schoonmaakteams zijn dag en nacht, 7 dagen per week inzetbaar in heel Nederland. We maken gebruik van de nieuwste technieken en de beste middelen om alle gevaarlijke stoffen (biohazard) te verwijderen. We zorgen daarmee ook voor een veilige en schone plek.

 

Trauma schoonmaak betekent simpelweg: een schoonmaak die uitgevoerd wordt om een traumatische plek weer naar de oorspronkelijke staat te krijgen. Het moet een normale, veilige en leefbare omgeving worden. Denk hierbij aan een onopgemerkte overlijden in een woning. Ook een zelfdoding kan zeer traumatische situaties veroorzaken. Mentaal is het zeer confronterend en ongezond om een traumatische plaats te moeten aanschouwen. Het levert beelden op die men niet zomaar kan vergeten en kan zelfs voor psychische klachten zorgen. Voor nabestaanden, kan een traumatische incident een nog grotere impact hebben. Ze kennen de persoon immers persoonlijk. Het laatste wat men wil, is de familielid in schokkende toestand herinneren.

 

Wij zijn professionals en zitten jarenlang in het vak van trauma schoonmaak. We weten hoe we van begin tot eind hier mee om moeten gaan. Los van de biologische gevaren van een trauma plaats, weten we hoe we op een professionele wijze een trauma plaats moeten schoonmaken.

 

Een plaats delict of een locatie die getroffen is door een traumatische incident moet zo snel mogelijk worden schoongemaakt. Hoe langer men er mee wacht of er achter komt, des te moeilijker en gevaarlijker het wordt. Biologische materialen kunnen zeer schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens. Denk hierbij aan bloed, ontlasting, lichaamssappen en nog veel meer overige (vloei)stoffen die schadelijk kunnen zijn. Onze professionele trauma experts gebruiken altijd de juiste beschermende kleding, apparatuur, chemicaliën en schoonmaaktechnieken.

 

Zodra een plaats delict vrij is gegeven door de politie, is de eigenaar van de woning verantwoordelijk voor de schoonmaak. Meestal zijn dit de nabestaanden. Een woning dient altijd geurvrij en schoon opgeleverd te worden. Als het een koopwoning betreft, zal deze op een verantwoorde manier verkocht moeten worden. Een professionele schoonmaak is daarbij noodzakelijk. Nufris helpt woningeigenaren en nabestaanden om trauma plaatsen schoon te maken. Zo kunnen bijv. de nabestaanden zich richten op andere zaken die bij een overlijden komen kijken. En uiteindelijk kunnen ze zich sneller richten op het rouwen zoals dit op een normale manier hoort. 

Nufris schoonmaak-technicus tijdens een trauma schoonmaak

Kan ik een trauma schoonmaakgeval zelf schoonmaken?

Als experts op het gebied van trauma schoonmaak, raden we je ten zeerste af om zelf te proberen een trauma of gevaarlijke plaats schoon te maken. Het is niet alleen onveilig voor jou om een trauma-situatie schoon te maken, maar ook onveilig voor anderen. Als het niet correct gebeurt dan kunnen andere mensen of dieren die deze trauma plaats bezoeken ziek worden. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met verkeerde middelen die zijn gebruikt tijdens de schoonmaak. Wij maken een trauma plaats altijd met de juiste middelen schoon, die op dat moment nodig zijn. Tevens maken we een trauma plaats niet alleen visueel schoon, maar zorgen we er ook voor dat alle micro-organismen en virussen vernietigd worden. Het is ons vak, we zijn er dagelijks mee bezig zowel in de praktijk als in theorie. Biologische gevaren, waaronder lichaamssappen en bloed, vormen een grote gezondheidsrisico voor de mens. Verspreiding van een infectie en kruisbesmetting is daardoor zeer reëel. Bloed bevat overdraagbare ziekteverwekkers en virussen zoals Hepatitis B, Hepatitis C en HIV. Die virussen kunnen via lichaamsvloeistof worden overgedragen. Daarom is professionele behandeling van besmette plaatsen van grote belang. Onze experts die ter plaatsen komen, zullen alle mogelijke risico’s voor de menselijke gezondheid verwijderen en vervolgens grondig schoonmaken en ontsmetten.

 

Kan ik een normale schoonmaakbedrijf inzetten voor een trauma schoonmaak?

Helaas krijgen we van onze opdrachtgevers soms klachten over andere partijen, die menen dat ze een trauma schoonmaak hebben uitgevoerd voor de klant. We willen hier dan ook wijzen op de mogelijke risico’s die er aan verbonden zijn. Er zijn in Nederland maar enkele bedrijven, die zich slechts bezighouden met professionele schoonmaak op het gebied van trauma schoonmaak. Een normale schoonmaakbedrijf die een traumadienst er bij levert naast normale schoonmaakdiensten, is niet een bedrijf welke zich heeft gespecialiseerd op het terrein van trauma schoonmaak. Een trauma schoonmaakbedrijf kan niet even omschakelen van normale schoonmaak naar trauma schoonmaak. Dit heeft o.a. te maken met de kennis, middelen, machines, ervaring en het personeel . Het kan dan bijv. voorkomen dat dit bedrijf de verkeerde middelen gebruikt, waardoor de schoonmaak compleet mislukt of zelfs nog meer schade veroorzaakt. Er zal dan een echte trauma reinigingsbedrijf moeten komen om de opdracht alsnog te herstellen en te voltooien. Echter kan dit niet alleen meer schade opleveren maar resulteert dit achteraf altijd in meer kosten. Omdat de schade eerst hersteld dient te worden van de andere partij en daarna pas de werkzaamheden kunnen starten. Ook kan het zijn dat degene die de schoonmaak uitvoert zichzelf in gevaar brengt en anderen, doordat kennis op dit gebied ontbreekt. Er zijn helaas ook bedrijven in Nederland actief die zeggen dat ze bijv. jarenlang actief zijn op het gebied van trauma schoonmaak. Helaas zijn dat in praktijk maar weinig bedrijven die dat waar kunnen maken. Hoe herken je een professionele trauma schoonmaakbedrijf? We hebben hieronder enkele aanknopingspunten voor je om een echte trauma schoonmaakbedrijf te herkennen:

 • Het bedrijf heeft een professionele website met een professionele logo en teksten die uitleggen wat ze doen.
 • Het bedrijf heeft foto’s van eerdere werkzaamheden die ze uitgevoerd hebben.
 • Het bedrijf heeft een vestigingsadres (kantoor en magazijn) en geen huisadres (via Google Maps is dit te mogelijk om te zoeken).
 • Het bedrijf biedt alleen trauma schoonmaakdiensten aan en niet normale schoonmaakdiensten, of andere diensten die niets te maken hebben met trauma schoonmaak. Denk hierbij aan boedelontruimingen.
 • Het bedrijf houdt zich niet bezig met boedelontruimingen. Een bedrijf die inboedels ontruimt heeft niets te maken met trauma schoonmaak.
 • Het bedrijf kan een duidelijke offerte opstellen. Of een duidelijke prijsopgave vooraf doen en vertellen wat ze exact gaan doen. Een bedrijf die geen prijsindicatie kan geven voor een opdracht, kan achteraf alles factureren.
 • Het bedrijf heeft verschillende recensies waardoor je kunt zien dat er mensen zijn die al eerder diensten met tevredenheid hebben afgenomen.
 • Het bedrijf heeft een vaste telefoonnummer i.p.v. alleen een mobiele telefoonnummer.
 • Het bedrijf reageert spoedig en niet pas na enkele dagen.

Dit zijn enkele aanknopingspunten waaraan je een gerenommeerd trauma schoonmaakbedrijf kunt herkennen. Het kan zijn dat je toch twijfelt. We kunnen je altijd helpen om na te checken of iets klopt. Ook als je geen gebruik maakt van onze dienstverlening. Je kunt ons een e-mail sturen naar info@nufris.nl of bellen naar 085 06 06 659.

Waarom kiezen voor onze trauma schoonmaakdienst van Nufris?

 • Het is niet redelijk om te verwachten dat een normale schoonmaker, een traumatische incident moet verwerken. Omdat dit uiteraard hele grote impact kan hebben op hun welzijn en ze niet de expertise hebben om dit te faciliteren.
 • We trainen en bereiden onze experts voor en ondersteunen ze volledig bij het uitvoeren van een trauma schoonmaak.
 • We voeren alle opdrachten professioneel uit. Iedereen kan dus een optimale herstel verwachten doordat we onze expertise heel hoog hebben zitten.
 • Onze schoonmaak technici gebruiken altijd de juiste technieken om het beste resultaat te behalen. Er wordt altijd vooraf een plan van aanpak gemaakt. Als we iets moeten verwijderen, zullen we de eigenaar er vooraf altijd over inlichten.
 • Een grondige, professionele schoonmaak van biologische gevaren zorgt ervoor dat er geen langdurige problemen zullen zijn. Denk hierbij aan ongedierte.
 • We hebben de expertise om met potentieel schadelijke gevaren om te gaan.
 • Het gebruik maken van onze expertise zal bijvoorbeeld personeel en klanten geruststellen dat er volledig is nagedacht over de gezondheid en welzijn van hen.

Wil je meer weten over waarom Nufris? Lees hier meer over onze services.