Schoonmaak na stormschade en overige milieurampen

Veel Europese landen hebben met name de afgelopen tijd helaas veel te maken gehad met allerlei stormen. Je kunt hierbij denken aan de stormen: Arwen, Barra, Corrie en Dudley. Eunice is de meest recente storm waar we voornamelijk 18 februari 2022 mee te maken gehad hebben.

Wat is stormschade nou precies?

Om dat te kunnen begrijpen moeten we eerst weten wat een storm is. Er is sprake van een storm als de windkracht minimaal 100 km per uur bedraagt, ofwel minstens windkracht 10. Dat staat namelijk in de wet, maar vaak wordt er een lagere windkracht gezien als storm. Onder stormschade kunnen we simpelweg verstaan: de schade die is aangericht door een storm. Een voorbeeld van stormschade is het omvallen van een boom tegen een huis of auto. Zo kunnen de muren, dakpannen, rolluiken, zonnepanelen, schutting, glazen en nog veel meer componenten van een huis bijvoorbeeld beschadigd raken.

 

Wat kan Nufris voor jou betekenen na een milieuramp?


Nufris is gespecialiseerd om de ramp op te ruimen en de schade te herstellen. Bovendien beschikken wij over de juiste materialen om na een milieuramp direct aan de slag te gaan. Nufris is speciaal getraind om jouw pand te herstellen naar zoveel mogelijk de originele staat van het pand.  Zo kan water een enorme schade aanrichten in je woning, dan zorgen wij in dat geval ervoor om het water te verwijderen. Wij zullen jouw woning drogen, intensief schoonmaken en tot slot desinfecteren. Nufris zal ervoor zorgen dat je spoedig verder kunt met jouw leven. 

Wat zijn de basisstappen die men kan ondernemen na een milieuramp?

Hoewel de stappen zeer divers kunnen zijn, kun je alsnog een aantal basisstappen ondernemen:

  • Het beoordelen van de schade: Ga na wat de schade is en geef een schatting van de aangerichte schade. Maak daarbij foto’s of videobeelden. 
  • Jouw bezittingen in veiligheid stellen: Wij, team Nufris, zijn eventueel in staat om je te helpen bij het veiligstellen van jouw eigendommen.
  • Verwijder zo veel mogelijk water/vocht: Verwijder zoveel water als mogelijk is, om ernstige gevolgen tegen te gaan. Denk hierbij aan een schimmelaanslag. Wij kunnen je uiteraard helpen met het volledig verwijderen van vocht en onaangename geuren.
  • Afscheid nemen van aangetaste spullen: Aarzel niet om zoveel mogelijk spullen weg te gooien die zijn aangetast door een milieuramp. Er kunnen natuurlijk spullen zijn waar je geen afscheid van kunt nemen, maar deze spullen kunnen zorgen voor gezondheidsklachten. Team Nufris is er uiteraard om je te helpen met het wegvoeren van aangetaste materialen.
  • Maak jouw bezittingen schoon: Als jouw spullen droog zijn, dan kunnen wij het grondig reinigen en van vuil en andere onaangename stoffen verontreinigen.
  • Jouw pand reorganiseren: Als de schoonmaak fase is geweest, dan is het tijd om alles weer te organiseren en te herstellen van ‘blijvende’ schade. Nufris is in staat om je te helpen van de blijvende schade zoals: gebarsten of bevroren leidingsschade, onaangename geuren, hagelschade etc.