NEUTRALISEREN EN ONTGEUREN

Neutraliseren en ontgeuren van een biologisch besmette locatie

Onze aanpak

Onze schoonmaak technici komen binnen en herstellen de locatie tot de plaats vóór het incident, in de branche bekend als herstel. Wanneer een gewelddadige dood plaatsvindt in iemands huis, verhuist het gezin meestal niet. Het is de taak van onze schoonmakers om elk teken van wat er is gebeurd en alle biologische gevaren die daaruit voortkwamen te verwijderen. Volgens de voorschriften zijn alle lichaamsvloeistoffen biologisch gevaarlijk, dus wordt elk bloed of weefsel op een plaats delict als een mogelijke bron van infectie beschouwd.

Specialist is neutraliseren en ontgeuren

Het is een beroep waarvan maar weinig mensen beseffen dat het bestaat, totdat de tragedie toeslaat en je plotseling te maken krijgen met het onvoorstelbare. Dat is wanneer je een selecte groep van ijzersterke technici met stalen zenuwen moet bellen die bekend staat als specialisten voor herstel van traumascènes. Technici voor herstel van biologisch gevaarlijk materiaal of gewoon schoonmakers van misdaad of zelfmoordscènes.

 

Niet beperkt tot alleen maar tot misdaadscenes

De uitdrukking opruimen van de plaats delict doet denken aan politievideo en rechercheurs. De werkelijkheid is slechts een fractie van de telefoontjes die afkomstig daarvan kunnen zijn het meestal familieleden, vastgoedbeheerders, hoteleigenaren of iemand met een lijk in een woning. Dit kan het resultaat zijn van een groot misdrijf of een onbeheerde natuurlijke dood (d.w.z. een overleden persoon en niet snel wordt ontdekt). Ook zelfmoord is het meest voorkomende scenario waar we dan ook voor ingeschakeld worden.

Foto geur neutraliseren

OF HET NOU OM EEN LIJKGEUR GAAT OF ROKERSGEUR, HET HEEFT ALTIJD EEN SPECIALE AANPAK NODIG OM HET TE KUNNEN VERNIETIGEN

Menselijke aanpak

Als er een rode draad met onze schoonmakers op de plaats delict, dan is het wel de enorme voldoening die ze uit hun werk halen. Ondanks de geuren, het bloed en het verdriet, vinden onze mensen een grote beloning in de hulp die ze anderen kunnen bieden in hun uur van duisternis.

De geur van de dood

Om het huis te ontgeuren, gebruiken onze schoonmaak technici HEPA-filters, luchtwassers, ozonmachines en UV-licht om vervuilende stoffen op te sporen en te vernietigen.

 

Neutraliseren en ontgeuren van bloed

Bloed is een belangrijk fysiek aanwijzingsmateriaal dat wordt aangetroffen in zaken waarbij sprake is van fysiek geweld zoals moorden, aanrandingen, verkrachtingen, abortus enz. Het onderzoek van bloedvlekken is van onschatbare waarde bij herstel van de plaats delict en het koppelen van een crimineel of het slachtoffer aan de plaats van misdrijf, daarna moet het opgeruimd worden wat een gespecialiseerd werk is dat alleen door technici gedaan kan worden.
Bij het opruimen wordt een grote verscheidenheid aan chemicaliën gebruikt om bloedvlekken te verwijderen met luminol en speciaal bleekmiddel (natriumhypochloriet). Echter bloed dat ouder dan een week is kun je alleen verwijderen op een specialistische manier.