DUIVENPOEP VERWIJDEREN

Duivenpoep is erg vervelend en vaak lastig weg te krijgen. Het is een doorn in het oog en het ruikt ook niet heel lekker. Je wilt er snel vanaf, maar hoe kun je dat het beste doen? De verleiding is natuurlijk groot om gewoon een spons, tuinslang of hogedrukreiniger te pakken en te gaan boenen. Is dit wel zo verstandig? Men denkt doorgaans dat je ziek kunt worden van duivenpoep door virussen en bacteriën en dat duivenpoep verwijderen dus gevaarlijk is. Brengt duivenpoep daadwerkelijk schade aan de gezondheid en welke gevolgen zou dit dan kunnen hebben? Dit gaan we hieronder precies uitleggen. Ook leggen we je uit hoe je duivenpoep veilig en goed kunt verwijderen. 

Kort feitje over duiven

Er is niks mis met duiven, maar één ding kan zeer gevaarlijk zijn voor mens, dier en milieu en dat is duivenpoep. Duiven zijn namelijk in staat om een enorme ravage aan te richten met hun poep in huizen, schuren, zolders, balkons en op vele plekken waar je geen duivenpoep wenst. Die duivenpoep kan dagenlang, maandenlang of zelfs jarenlang zijn opgespaard. Slechts één duif maakt per jaar circa 15 kilo poep aan. We treffen vaak bij het verwijderen van duivenpoep ook duivennesten aan. Het is officieel verboden om duivennesten te verwijderen. Duivennesten mogen 2 maanden nadat de moederduif de eieren heeft uitgebroed verwijderd worden. De babyduifjes moeten dan ook zijn uitgevlogen. 

Duivenpoep zelf verwijderen

Duivenpoep op het balkon of in de tuin is erg vervelend. Het komt je uitzicht niet ten goede en het ruikt ook niet fris. Om het presentabel te houden haal je dit het liefst zo snel mogelijk weg. Wat allesreiniger en een schuurspons, dat is genoeg toch? Of je hebt nog een hogedrukspuit liggen die dit klusje wel kan klaren? Dan ben je er maar vanaf en is het weer schoon. Of niet? Nee, helaas zul je hiermee de problemen alleen maar erger maken. Duivenpoep zelf schoonmaken is gevaarlijk voor de gezondheid en vaak gaat het van erg naar erger. Wanneer je agressief aan de slag gaat met een hogedrukspuit of zwaar gaat boenen, verspreid je het probleem alleen maar verder. We leggen je graag uit waarom.

Waarom je duivenpoep niet zelf moet verwijderen

Zelf duivenpoep verwijderen is bepaald geen goed idee. Duivenpoep brengt onwijs veel risico’s mee voor de gezondheid. Het ziet er onschuldig uit, maar duivenpoep draagt vaak een hoop virussen, schimmels en bacteriën. Door agressief te gaan boenen kun je de bacteriën verspreiden. Hetzelfde geldt met een hogedrukreiniger. Duiven dragen ziektes met zich mee, waaronder salmonella, vogelgriep en nog meerdere varianten. De ergste variant is histaplasmose, wat kan leiden tot een bloedafwijking, longontsteking of zelfs overlijden. Ook bevat duivenpoep allerlei soorten parasieten die voor een hoop nare bijkomstigheden kunnen zorgen. Denk aan mijt en bijtende vlooien. Parasieten zorgen weer voor andere gezondheidsrisico´s waar je niet op zit te wachten. Wist je dat oude duivenpoep gevaarlijker is dan verse duivenpoep? Oude duivenpoep kan gaan brokkelen en zich vervolgens in de lucht verspreiden. Hoe meer je daar dus aanzit, hoe meer bacteriën je verspreidt. 

Met dit alles moge het duidelijk zijn dat duivenpoep verwijderen niet risicoloos is, in tegendeel. Probeer daarom niet zelf duivenontlasting schoon te maken. Zeker bij oude duivenontlasting is dit dus extra risicovol. Wanneer je zelf duivenpoep gaat verwijderen, zorg je er mogelijk voor dat ziektes en bacteriën zich verspreiden.

Vormt de duivenpoep in jouw tuin of balkon een risico?

We weten nu dat duivenpoep verwijderen gevaarlijk is, maar hoe weet je of het bij jou ook een risico vormt? De kans dat jij er ziek van wordt, hangt van een aantal factoren af. Heb jij enkel last van eenmalige duivenpoep? Dan is er nog niet echt iets aan de hand. Heb je last van hevige vervuiling, dan gaat het een ander verhaal worden. Hoe groter de vervuiling is en wordt, hoe erger jij daar ziek van kan worden. Een balkon, schutting of tuin vol met duivenontlasting? Ga niet zelf aan de slag. Het is dan ook aan te raden de specialist te bellen. Wij van Nufris kunnen dit probleem voor je oplossen!

Duivenpoep verwijderen moet snel gebeuren

Hoe langer je wacht met het verwijderen van duivenontlasting, hoe groter de kans op schade is. Duivenpoep kan daadwerkelijk blijvende beschadigingen maken aan jouw woning, schutting, balkon of tuinmeubelen. Duivenontlasting heeft een behoorlijk hoge zuurgraad. Hierdoor is het bijtend en kan het beschadigingen aanbrengen op bouwmaterialen, zoals op steen, zink, koper of lood en lak- of verflagen. Dit doet jouw woning, balkon en tuinmeubelen geen goed. Kortom, wees er snel bij om het makkelijker te kunnen verwijderen en om zo min mogelijk schade achter te laten.

Duivenpoep professioneel laten verwijderen op een vervuilde locatie

Een extreem vervuilde omgeving met duivenpoep is niet echt makkelijk om schoon te maken. Daarom is het zeer aangeraden om een specialist in te schakelen. Onze schoonmaaktechnici zullen zich inpakken om de duivenpoep te verwijderen. Wanneer men duivenpoep gaat verstoren is het heel erg belangrijk om hier goed tegen beschermd te zijn. Daarom gebruiken we standaard de juiste beschermpakken/overalls, maar ook de juiste handschoenen, een bril en gefilterde mondbescherming. Zo kunnen we zo veilig mogelijk voor je te werk gaan en loop jij geen risico.  Het is belangrijk dat duivenontlasting gecontroleerd wordt verwijderd. Als je hier wild mee omgaat dan krijg je zeker weten problemen. Schadelijke stoffen zullen vervolgens alle kanten op vliegen. Daarom gebruiken wij nooit een hogedrukreiniger of andere krachtige waterspuitmachines. Doordat we jarenlang ervaring hebben met het verwijderen van duivenpoep, hebben we een speciale techniek om de duivenontlasting te verwijderen. Door het toepassen van deze techniek hebben de bacteriën en virussen geen kans om zich te verspreiden. In de eerste plaats wordt de vervuilde plek zorgvuldig/gecontroleerd en handmatig gereinigd. Hierna wordt de vervuilde plek gewassen, geschrobd en geveegd tot de aangedane ruimte er weer gangbaar en netjes uitziet. Nadat de vervuilde plek geheel gereinigd is, kun je pas zien hoeveel schade je geleden hebt door de duivenpoep. De aangetaste plekken kunnen door een aannemer meestal gemakkelijk opgelost worden. De plek ziet er naderhand weer helemaal netjes en als nieuw uit. Wanneer de vervuilde plek weer helemaal schoon is, zal het weer lekker fris ruiken. Als er toch geurtjes blijven hangen, dan kan de specialist indien gewenst dit met speciale reinigingsmiddelen en technieken oplossen. Aan het einde van het proces zullen we alles desinfecteren om alle overgebleven virussen, bacteriën en schimmels volledig te vernietigen.

Heb jij last van duivenpoep?

Heb jij zelf last van duivenontlasting en kunnen wij hierin iets voor jou betekenen? Aarzel niet en neem zo snel mogelijk contact met ons op om gezondheidsproblemen en schade te voorkomen. Onze specialisten helpen je graag om spoedig en veilig van de duivenontlasting af te komen. Duivenpoep verwijderen we op een veilige manier waarbij niemand risico loopt. Ga dus niet zelf aan de slag, huur altijd een expert in om het zekere voor het onzekere te nemen.

Voor wie is onze dienstverlening beschikbaar?

Duivenpoep kan op allerlei verschillende plekken liggen. In de praktijk zien we dit ook gebeuren. Onze dienstverlening is zowel voor particulieren als zakelijke klanten bedoeld. We worden  door vele verschillende soorten opdrachtgevers ingeschakeld. Door onze expertise zijn we in staat om niet alleen de kleine hoeveelheden duivenpoep te verwijderen, maar ook grote hoeveelheden duivenpoep. We werken altijd met een plan van aanpak, zodat we de reinigingswerkzaamheden zo veilig en efficiënt mogelijk uitvoeren. 

''ONZE EXPERTS STAAN KLAAR OM JE VAN DIENST TE ZIJN BIJ HET VERWIJDEREN VAN DUIVENPOEP''