BLOED SCHOONMAKEN EN VERWIJDEREN

 

 

 

 

Bloed schoonmaken en verwijderen is helaas geen makkelijke klus. We worden regelmatig ingeschakeld na een geweldsdelict, zelfdoding of andere ongevallen waarbij een grote hoeveelheid bloed is overgebleven. Denk aan plassen bloed of vlekken in het tapijt. Gaat het om kleine hoeveelheden bloed, dan zijn mensen vaker geneigd het zelf schoon te maken, maar is dit wel een goed idee? Hoe pak je bloed verwijderen aan en neemt het risico’s met zich mee?

Waarom bloed snel verwijderd moet worden

Bij grote plassen met bloed spreekt het belang van bloed schoonmaken voor zich. Bij kleinere hoeveelheden willen sommigen het schoonmaken wel eens uitstellen. Wanneer je bloed te lang laat liggen op stof, zoals tapijt, meubels of dekens, trekt het in en is het des te lastiger om schoon te maken. Is er sprake van bloed op hout of laminaat? Hoe langer je het laat zitten, hoe groter de kans is dat het zelfs daarin trekt. Dit zorgt voor vervelende vlekken, maar ook geuren die je liever niet in je woning of bedrijfspand hebt. Als je er snel bij bent, kun je dit met de juiste middelen voorkomen. In eerste instantie zie je bloed misschien niet als iets gevaarlijks. In bloed kunnen echter gevaarlijke en overdraagbare ziektes zitten, denk aan hiv, aids of hepatitis. Wanneer het bloed in contact komt met open wonden of slijmvliezen, loop je risico. In tegenstelling tot wat velen denken, is niet alleen vers bloed besmettelijk. Ook opgedroogd bloed kan deze ziektes verspreiden. Het is dus onwijs belangrijk om bloed zo snel mogelijk te verwijderen en om dit op een verantwoorde manier te doen.

Zelf bloed schoonmaken kan gevaarlijk zijn

Gezien de risico’s wil je altijd veiligheidsmaatregelen nemen bij bloed verwijdering. Ga je zelf aan de slag? Zorg er dan in ieder geval voor dat je handschoenen draagt. Zo kom je niet in contact met het bloed. Maak het bloed grondig schoon, omdat ook opgedroogd bloed voor besmetting kan zorgen. Zelf bloed schoonmaken is in sommige gevallen erg lastig, zeker wanneer het bloed al goed in het tapijt of de vloer is getrokken. De vlekken zijn niet gemakkelijk weg te krijgen en vereisen professionele kennis van de juiste schoonmaaktechnieken. Wanneer je te maken hebt met bloed na een ongeval of misdaadzaak, raden we je aan om contact op te nemen met een professional. Je weet niet welke risico’s en ziektes het bloed van het slachtoffer met zich meeneemt en kunt beter een professional inschakelen die weet hoe het bloed verwijderd wordt op veilige wijze. 

Laat bloed verwijderen door een professional

Het is dus aan te raden om hardnekkige bloedvlekken of grote hoeveelheden bloed te laten verwijderen door een gespecialiseerde schoonmaker. Zo ben je er zeker van dat het op een verantwoorde en grondige wijze wordt uitgevoerd. Nufris gebruikt de juiste schoonmaakmiddelen die je tapijt, vloer of meubelen niet aantasten. Daarnaast hebben we verstand van de veiligheidsrisico’s van bloed en lichamelijke resten. We nemen de juiste voorzorgsmaatregelen voor jou en je omgeving.

Wanneer je zelf aan de slag gaat, loop je kans op kruisbesmetting. Je kunt per ongeluk jezelf besmetten door iets anders aan te raken met het bloed, waar je uiteindelijk weer mee in contact komt. We helpen je ook bij het weggooien van afval dat aangetast is. Dit afval moet op bijzondere wijze verwerkt worden en kan niet zomaar in de kliko of container worden gegooid, omdat het gaat om risicovol afval. Bovendien kun je daar hoge boetes voor krijgen.

 

Waar je zelf waarschijnlijk erg lang bezig bent met bloed verwijderen, vooral bij hardnekkige vlekken of hele bloedplassen, hebben wij het snel voor je geregeld. Zit je in tijdsnood of heeft de schoonmaakklus haast wegens bijvoorbeeld het verkopen van een huis of de heropening van een bedrijfspand? We helpen je graag met spoed bij de reiniging. Bel, app, mail of vul het contactformulier in en we helpen je spoedig verder. 

Bloed verwijderen is een gevoelige taak

Veel mensen vinden het een nare zaak om bloed te verwijderen. Niet zozeer omdat veel mensen niet tegen bloed kunnen, maar vooral wanneer het gepaard gaat met een misdaad of zelfpijniging is het aan te raden om een expert in te huren. Het verwijderen van lichaamsresten of bloed kan traumatisch zijn. Zeker wanneer het gaat om een familielid of vriend is het iets waar je niet mee te maken wilt hebben. Men kan hier namelijk later trauma’s aan over houden. Wij nemen de sanering voor je uit handen. We helpen je graag om de plek weer als van voren te krijgen, zonder dat je er zelf mee in contact komt.

Nare geuren verwijderen

Bloed en lijkresten kunnen een zeer nare geur met zich meebrengen. Soms kun je schrobben en sprayen wat je wilt, maar gaat de geur niet weg. Ondanks dat de ruimte er misschien weer schoon en als vanouds uit ziet, blijft de vervelende geur je herinneren aan het incident. Nufris heeft de juiste middelen om de geur te neutraliseren en jou van nare geurtjes af te helpen. We maken altijd gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen die jouw spullen en vloer niet aantasten. Zelf aan de slag gaan met agressieve schoonmaakmiddelen is een slecht idee. We gebruiken zeer effectieve middelen die zo min mogelijk schade toebrengen aan de omgeving.

De professionals van Nufris zijn snel ter plaatse

Heb je zelf te maken met bloed dat verwijderd moet worden? We helpen je graag bij het verwijderen van hardnekkige bloedvlekken. Krijg je die ene vlek nog steeds niet uit de bank of het tapijt? Wij weten er wel raad mee en staan voor je klaar om de klus te klaren. Is er sprake van een plaats delict waarvan het slachtoffer onbekend is? Hoewel het natuurlijk je eigen keuze is, is het niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan. Er kunnen zich dus veiligheidsrisico’s voordoen. Voorkom verspreiding van ziektes in het bloed en laat het verwijderen door een schoonmaak professional. Nufris helpt je graag om veilig en effectief van het bloed af te komen.

 

We plannen graag een afspraak met je in op de korte termijn. Na een inspectie van de aangedane locatie gaan we voor je aan de slag en regelen we ook de nazorg, zoals het verwijderen van nare geurtjes en het wegbrengen van medisch afval. Neem gerust contact met ons op door even te appen, bellen of een mailtje te sturen. We geven je graag vrijblijvend advies voor jouw persoonlijke situatie.

''ONZE SPECIALISTEN STAAN KLAAR OM JE VAN DIENST TE ZIJN BIJ HET SCHOONMAKEN EN VERWIJDEREN VAN BLOED''